Top
Image Alt

Ευδαιμονία

Ένα μοναδικό wellness retreat στην Κεφαλονιά!

Ευδαιμονία

€850 per person
1-5 Αυγούστου
5 μέρες

Event Highlights

Κατά τη διάρκεια του retreat θα ασχοληθούμε με το σύστημα αξιών, ́όπως αυτές ορίστηκαν από τον Αριστοτέλη και με τις προσωπικές αξίες μας. Σεβασμός, Αυτοέλεγχος, Γενναιοδωρία, κ.α. πώς λειτουργούν οι αξίες για εμάς τους ίδιους και πως διαφοροποιείται η στάση τους στο πλαίσιο που κάθε φορά λειτουργούμε απέναντι στον ευατό μας, τους άλλους και το περιβάλλον. Θα εξετάσουμε κοιτώντας μέσα στη ψυχή μας με τη βοήθεια της retreat leader μας πως οι αξίες μας είναι ο φάρος που μας οδηγεί στην κατάκτηση της ευδαιμονίας, καθώς οι σκέψεις μας οδηγούν τις πράξεις μας και οι πράξεις μας ορίζουν τη προσωπικότητα μας άρα και το μικρό αλλά εξαιρετικά σημαντικό αποτύπωμα που αφήνουμε στον μικρόκοσμο μας. Στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, στον επαγγελματικό μας χώρο στις σχέσεις μας.

Τιμή

Τιμές από €850 το άτομο

Σχετικά με το retreat

Ευδαιμονία, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, είναι η ψυχική κατάσταση που έρχεται σε συμφωνία με την τελειότερη αρετή. Για τον Αριστοτέλη η αρετή βρίσκεται τόσο στην πρόθεση όσο και στην πράξη, εντούτοις όμως η εκτέλεση των πράξεων απαιτεί πολλά μέσα και συχνά μπορεί όλα αυτά να είναι εμπόδια. Ο ίδιος θεωρούσε ότι η ευδαιμονία είναι ο τελικός σκοπός του ανθρώπου, το σημαντικότερο επίτευγμά του, καθώς είναι πλήρες και αυτάρκες. Σήμερα η λέξη well being είναι τόσο καθημερινή και εύκολα διατυπωμένη που δεν σκεφτόμαστε την πραγματικἠ της έννοια, καθώς στη βάση της έχει τη ευδαιμονία. Στις μέρες μας αξίζει μια ενδελεχή αναφορά και εξέταση της θεωρίας του Αριστοτέλη καθώς ο μεγάλος αυτός δάσκαλος μας έδειξε πριν από 2500 χρόνια τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφερει η κατάκτηση της ευδαιμονίας. Κατά τη διάρκεια του retreat θα κάνουμε διακοπές στην μοναδική Κεφαλονιά και θα εξελιχθούμε ως άνθρωποι.

Σχετικά με το κατάλυμα

Το ξεχωριστό αυτό boutique hotel έχει επιλεχθεί με βάσει τα αυστηρά πρωτόκολλα και τους κανόνες ασφάλειας που τηρεί, πάντα εν αρμονία με τις οδηγίες προστασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τις διαδικασίες κοινωνικής απόστασης και ασφάλειας και βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο στο Αργοστόλι. Tο πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Aenos συνδυάζει την πολυτέλεια. Το Aenos Hotel ξεχωρίζει για τη στρατηγική του θέση, καθώς βλέπει στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, όπου μπορείτε να κάνετε έναν ευχάριστο περίπατο και βρίσκεται πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Σχετικά με τη retreat leader Ασημίνα Μεταξά

Η Ασημίνα Μεταξά είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια υπαρξιακης προσεγγισης εκπαιδεύτρια στα Εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα της Gordon Hellas, καθώς και expert των εργαλείων Points of You®. Σπούδασε Ψυχολογία στο Richmond University και Ψυχοθεραπεία στο πανεπιστήμιο Regent College School of Psychotherapy στο Λονδίνο 1990-1997 όπου ειδικεύτηκε στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία και δούλεψε 10 χρόνια στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) της Αγγλίας. Τα τελευταία 18 χρόνια ζει στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς όπου ασκεί το επάγγελμα ιδιωτικά. Παρακολουθεί συνέχεια σεμινάρια και έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση του Life Coach με τον Τony Robins, την επιστήμη της ευτυχίας Science of Well-being με το πανεπιστήμιο του YALE και την επιστήμη Science of Happiness με το πανεπιστημιο Berkeley στην Καλιφορνια. Επίσης έχει κάνει εκπαίδευση στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) με το Monash University της Αυστραλίας. Διοργανώνει σεμινάρια για το Ιδρυμα Φωκάς Κοσμετάτου, όπου συνεργάζεται με άλλους επιστήμονες και προσφέρουν ιδιαίτερες γνώσεις στην τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς.

Δραστηριότητες: Απογευματινή ξενάγηση σε αμπελώνες και οινοποιεία

Επισκεφτείτε επιλεγμένους αμπελώνες και μάθετε για τις αρχαίες και μοναδικές αυτόχθονες ποικιλίες και την αμπελουργία του νησιού. Επισκεφτείτε ένα αυθεντικό εξοχικό σπίτι και μάθετε για τις αρχαίες πρακτικές οινοποίησης. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία σε δύο κτήμματα συνοδευόμενη από ελαφριά πιάτα με τοπικά προϊόντα.

Δραστηριότητες: Λίμνη Μελισσάνη

Η λίμνη Μελισσάνη είναι μια μοναδική υπόγεια λίμνη. Η φυσική είσοδος της λίμνης είναι κάθετη και η οροφή επιτρέπει περιορισμένη πρόσβαση στις ακτίνες του ήλιου δημιουργώντας ένα ασυνήθιστα όμορφο μπλε και τιρκουάζ χρώμα. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το εσωτερικό με βάρκα και θα δουν το μικρό νησί όπου οι αρχαίοι πραγματοποίησαν τελετές αφιερωμένες στον Παν και τις Νύμφες. Έτσι ονομάστηκε Σπήλαιο των Νυμφών.

Δραστηριότητες: Πεζοπορία στην παραλία της Φτέρης

Η παραλία Φτέρη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο παρθένα σημεία της Κεφαλονιάς. Οι λάτρεις των απομονωμένων παραλιών την προτιμούν καθώς είναι δύσκολα προσβάσιμη και δεν προσελκύει πλύ κόσμο. Θα περπατήσετε στο μονοπάτι που έχουν χαράξει τα γαϊδουράκια που οδηγεί στη λευκή άμμο και το απέραντο γαλάζιο της παραλίας στη Φτέρη. Το φόντο των λευκών βράχων, το υπέροχο ασβεστόλιθο και το πλούσιο πράσινο στην παραλία της Φτέρης δημιουργεί ένα ειδυλλιακό σκηνικό για να ξεφύγει κανείς από τη φασαρία της καθημερινότητας.

 • 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό

 • 4 δείπνα

 • Γευσιγνωσία

 • Πεζοπορία

 • Εκδρομή στη λίμνη Μελισσάνη

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Μεταφορές/μετακινήσεις
 • Άλλες δραστηριότητες από αυτές που αναγράφονται
0 Reviews
 • Language
  Ελληνικά

Daily Schedule

1
Ημέρα 1: Attachment
Θα γνωριστούμε και θα γίνουμε ομάδα μέσα από διαδραστικό τρόπο ice braking. Θα εκφράσει ο καθένας τι θα ήθελε να πάρει από αυτό το retreat και θα θέσει ένα προσωπικό στόχο.
2
Ημέρα 2: Individuation part 1
Διερευνούμε τις παραπάνω αξίες και καταγράφει και εκφράζει ο καθένας που στέκεται σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο ανάλογα με τις αξίες. Αυτό θα γίνεται σε μικρές ομάδες των δυο ή τριών ατόμων, ανάλογα τον αριθμό των συμμετεχόντων.
3
Ημερα 3: Individuation part 2
Συνεχίζουμε την διερεύνηση των αξιών με περαιτέρω εμβάνθυση και εξέλιξη.
4
Ημέρα 4: Αυθεντικότητα
Τι ανακάλυψαν για τον εαυτό τους; Τι θέλουν να αφήσουν; Τι θέλουν να κρατήσουν; Πώς μπορούμε να ζήσουμε μια αυθεντικότερη χαρούμενη ζωή μέσα από τις αποφάσεις μας και τις επιλογές μας;

Location

You don't have permission to register